Ripple Executive zegt Bitcoin, Ethereum en XRP Hit Met Verrassende Niveaus van Vijandigheid voor Innovatie

Ripple CTO David Schwartz zegt dat verrassende niveaus van vijandigheid in de crypto-gemeenschap de groei van de industrie als geheel belemmeren.

Tijdens de virtuele Blockdown 2020 conferentie, zei Schwartz crypto eigenaren hebben de neiging om tribale te krijgen als gevolg van hun wens om een rendement op de investering te verdienen, met opmerkelijke niveaus van vijandigheid naar rivaliserende technologieën.

„Ik denk dat het enige wat me verbaast is dat er een soort van vijandigheid is ten opzichte van innovatie in een groot deel van de ruimte. Veel daarvan komt van mensen die zwaar hebben geïnvesteerd in een project. Ik kan niet over de cryptokapitaalruimte praten zonder de realiteit onder ogen te zien dat als je denkt dat Bitcoin de wereld gaat overnemen, je waarschijnlijk een beetje Bitcoin bezit.

Als je denkt dat Ethereum het gaat overnemen, bezit je waarschijnlijk wat Ether. Als u denkt dat het XRP-grootboek het beste ter wereld is en dat iedereen het voor alles gaat gebruiken, dan heeft u waarschijnlijk wat XRP in bezit.

Schwartz legt uit wat de gevolgen zijn van het kiezen van de gepercipieerde gebreken van een digitaal product.

„Als iemand je zegt: ‚Hé, Bitcoin Method heeft dit probleem of Ethereum heeft dit probleem, of het XRP-grootboek heeft deze zwakte‘, als ze gelijk hebben, dan zul je jezelf zien als iemand die geld verliest.

Wat er gebeurt is dat mensen er heel, heel diep in graven en dat er niemand wordt geïnvesteerd in het project dat nog niet bestaat, en dus is er dit soort vijandigheid ten opzichte van innovatie“.

Schwartz noemt Bitcoin als voorbeeld, en legt uit waarom investeerders van de koningsmunt misschien geen verbeteringen in andere cryptocurrency’s verwelkomen.

Het Lightning netwerk is iets dat de bruikbaarheid van Bitcoin verbetert en dus, als je een Bitcoin maximalist bent, hou je van het Lightning netwerk. Het is een goede innovatie, terwijl als Ethereum de schaalbaarheid ervan verbetert, en dat zou u kunnen zien als een bedreiging voor Bitcoin. Je zou dat als een soort van slechte innovatie ervaren.

De Ripple executive zegt ook dat hij hetzelfde frustrerende fenomeen en een gebrek aan eenheid in het oude financiële systeem heeft ervaren.

Alle bestaande banken en financiële instellingen willen dat je voortbouwt op hun bestaande technologie, want dat is wat hen verrijkt. Hetzelfde is gebeurd in de cryptocurrency gemeenschap. De mensen zeggen nu ’nee, bouw maar verder op Bitcoin omdat ik er in geïnvesteerd ben‘. Bouw bovenop Ethereum omdat ik erin geïnvesteerd ben Bouw geen nieuwe technologieën die beter zijn of die de zittende bevolking bedreigen’…

Bitcoin was als een radicale beweging en nu is het de instelling die de mensen niet willen dat je nu bedreigt.